Linkedin Napi Tippem

Minden munkanapon megjelenik egy új, friss ajánlás, amivel a Linkedinen eredményesebb lehet. Ez Bánki Tamás, a magyar Linkedin szakértő napi tanácsa. – Ez a blog független a LinkedIn Corporationtől.

Linkedin Heti Hírlevél Magyarul

Bánki Tamás, független Linkedin Szakértő

Banki-Tamas-fuggetlen-Linkedin-Sakerto-120x217.jpg

Friss topikok

Címkék

Linkedin Tippek Naponta

Kategóriák

Címke feed

    Nincs megjeleníthető elem.

Középiskoláások Figyelem! Öt tipp - I. + Egy történet

2014.02.27. 09:07 Bánki Tamás | DrLinkedin.hu

professional-headline-szakmai-fosor.png irta a Linkedin hivatalos blogján 2014. február  21-én a saját történetét a Linkedinnel kapcsolatban. Ezt osztom most meg Veletek. - Fénykép és a szakmai fősor, az énmárka és az egyetemi oldalak.

Diák évei végén hallott először a Linkedinről - ma már a Linkedin egyik hivatalos bloggere -, tavaly.

A Microsoftnál volt egy gyakornoki programon és a sok érdekes dolog mellett ott hallott az énmárka építés szükségességéről, amihez a legjobb eszköz (szerintem is) a Linkedin.

Gyorsan megértette, hogy mire való a Linkedin, létre is hozott egy profilt és azt találta, hogy azok a volt munkaadói, ahol a korábbi gyakornoki munkáit végezte, mind jelen vannak a Linkedinen. Ebből következően felismerte, hogy a Linkedin az ő karrierjét is segítheti.

Aztán megismerte a Linkedin Universities oldalt, ahol az egyetemek mutatják be magukat és nem külön-külön kell megkeresnie az egyetemeket, hanem egy felületen lehet megismerni az összes egyetemet, azaz több mint 46 000 egyetemet a világ minden táján. Lassan fel is épül mind. És ez még nem minden, a Linkedin alumni tool megmutatja, hogy mely egyetemekről hova jutott a legtöbb volt hallgató.

Azaz, ha valaki a hazai vizeken az IBM-nél szeretne elhelyezkedni, akkor azt is meg tudjuk nézni, hogy mondjuk a Budapest Corvinus University e téren miként teljesít, vagy a CEUról hányan jutottak a nagy IT mogulhoz. A CEUnak 30 volt diákja, míg a BCE-nek csak 7 diákja jutott az IBM-hez. Ami nagy valószínűséggel nem felel meg  valóságnak, csak nincsenek jól kitöltve a profilok.

Ha van olyan egyetem, aminek segítség kell, szóljanak nekem.

És akkor Rutha első tippje elé az én első tippem:

Legyen egy jó fotód, napszemüveg, sapka, ha lehet NE legyen rajtad. Barátaid se. Sőt, ne is legyen selfie.

És akkor Rutha első tippje :

Legyen egy fantasztikus, egyedi szakmai fősorod (Professional headline):Ez lesz az első, amit egy HR-es vagy egy egyetemi felvételi szakember megtalál rólad. Legyen ez olyan, ami pontosan lírja ki vagy, bemutat és összefoglal. Itt 120 karakterünk van, ami egy SMS-nél 40 karakterrel kevesebb, de ez elég tud lenni. Én azt javaslom, hogy írj meg 4-et és küldd el 3 barátnak és az egyik szülődnek, olvassák, véleményezzék és írják át; majd Te ebből szűrd le a sajátod.

 

Ha szeretné a Linkedin Profilját, Céges, Egyetemi oldalát erősebbé tenni, Csoportját felfuttatni, keressen meg.

2014 januárjában megjelent a könyvem a Linkedinről, amit a Scribdről letölthet pdf-ben.

konyvek.jpg

 

 

Linkedin Képzés logóSzeretne többet tudni a Linkedinről, magyarul? Szeretné hatékonyabban használni a Linkedint, esetleg Céges oldalat építeni, vagy megtudni a cége hogyan kommunikálhat jobban a Linekdin révén?

A Linkedin Képzés blogján olvashat bővebben a Linkedinről, magyarul.

Keressen meg a Linkedin Képzés - a Linkedin Magyarul +36 70 932 8054

In English you can find us on DrLinkedin.com

 

Szólj hozzá!

Címkék: állás alumni énmárka Egyetem szakmai fősor kapcsolat felvétel Örgediák

A bejegyzés trackback címe:

https://linkedin-napi-tippem.blog.hu/api/trackback/id/tr325827184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása